Komplet lånefinansiering
på tablet ude i butikken

Tekst: Finn Bruun

David Kraul, Ekspres Bank.

David Kraul, Ekspres Bank.

Ekspres Bank flytter nu sin digitale låneløsning ved netkøb direkte ud i butikkerne, hvor en tablet gør det muligt at gennemføre køb og lån i ét flow på stedet.

Ekspres Bank har i samarbejde med sine partnere igennem halvandet år tilbudt sine kunder en integreret låneløsning på nettet, hvor man via sin NemID kan gennemføre en nethandel og få den finansieret og betalt i én og samme online-proces.
Nu kan samme proces tilbydes de fysiske butikker, idet Ekspres Bank sammen med Signicat har udviklet en underskriftsløsning til tablet.
Nordisk IT- og kundeservice direktør David Kraul fra Ekspres Bank i Taastrup ved København forklarer:
”I dag kan du som kunde gå ind på én af vores samarbejdspartneres hjemmesider, købe et produkt, og i samme flow ansøge og underskrive en låneaftale ved hjælp af NemID. Som kunde kan du således færdiggøre dit køb uden brug af fysiske kontrakter”.
”For den enkelte kunde betyder det, at du ikke skal vente på at modtage en låneaftale, underskrive den og sende den retur, inden du kan få din vare. For butikken er fordelen, at al kommunikation er automatiseret imellem kunde og Ekspres Bank, hvilket letter butikkens administrative opgaver, samt sikrer butikken en hurtigere udbetaling af beløbet”, siger David Kraul.
”Nu tager vi skridtet videre ved at introducere processen ude i butikkerne, hvor kunderne ikke nødvendigvis har medbragt deres NemID. Vores nye løsning med Signicat betyder, at du som kunde underskriver din låneaftale med en digital pen på en tablet i butikken uden brug af NemID. Det hele foregår elektronisk, hurtigt og meget bekvemt for kunden, som kan gå ind i butikken, gennemføre købet, og forlade butikken igen med varen under armen uden unødig ventetid på den fysiske låneaftale”, fortæller David Kraul.

Digital underskrift som værktøj
Ekspres Bank har aftaler med en række partnere, som kommer til at nyde godt af løsningen.
”Sikkerheden for kunder og butikker ved at anvende denne løsning er den samme som den velkendte fysiske underskrift. For kunden er der indbygget en yderligere sikring i form af en email med en kopi af låneaftalen. Herudover gemmes alle elektroniske låneaftaler med en digital forsegling, som kan påvise låneaftalens digitale spor”, forklarer David Kraul.
”Vi kan se, at digitale løsninger i stigende grad vinder frem, og vi forventer, at denne tendens vil tage yderligere fart i fremtiden”, siger han.

Der er lukket for kommentarer.